Äta sova dö

Äta, sova dö ger bland annat en realistisk  bild av hur arbetsförmedlingen arbetar med människor som blivit arbetslösa. Förnedrande s k självförtroende skapande kurser ingår i arsenalen. Arbetssökande som blivit uppsagda från lågkvalificerade jobb tvingas att tillbringa dagar med att sitta och berätta om vad de är bra på och att till och med tvingas att till nästa möte skaffat sig en hobby.
Arbetsmarknadspolitiken för att skapa full sysselsättning har nått vägs ände. Politikerna har kört fast. Politikerna trampar vatten och har så gjort i två decennier.
Plusjobb och Fas3 är två exempel på försök att skapa jobb som slutat med människor i undersysselsättning hos arbetsgivare. Det är dax att tänka om och skapa ett näringslivs klimat som gör att arbetsmarknaden karakteriseras av ett myller av företag som erbjuder sysselsättning åt alla människor även åt de med olika skröpligheter.
Sänk företagsbeskattningen mot noll. Avskaffa arbetsförmedlingen och halvera försvaret. Tre kraftfulla politiska åtgärder som gör att människor med olika förutsättningar kommer att uppleva sig behövda i samhället och inte som idag skuffas undan av politiker i ett träsk av arbetsmarknadspolitiska åtgärder.
Ungdomar i gymnasieåldern får på så sätt ett fritt val mellan arbete och utbildning utan politisk inblandning. Senare i livet kan lusten att förkovra sig finnas och då skall den möjligheten tillgodoses.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0