Försvaret

Bra att Reinfeldt dementerar att det skulle finnas något behov av att tillföra försvaret mer resurser. Världens länder utvecklas mot allt mer demokrati och välstånd. Mer samarbete utvecklas inom allt fler områden. Världshandeln ökar vilket bidrar till utvecklingen. Konflikter blir allt färre.
Ryssland utmålas än i dag som det största hotet. Ryssland kommer på sikt att utvecklas i demokratisk riktning och är inget hot mot Sverige.
Vad som borde ske är att Sverige borde ta initiativ till minskade militär utgifter totalt i världen. Därför är det fullständigt barockt att fatta beslut om att köpa 60 JAS plan.
Reinfeldt konstaterar att alla myndighetschefer vill ha mer pengar i sin budget. Givetvis är det regeringens ansvar att hålla ihop landets budget och inte populistiskt gå på någon myndighetschef önskemål. Allra minst försvarets ÖBs inhopp i debatten om att bara vissa delar av landet kan försvaras och inom en begränsad tid.
En eventuell angripare skulle möta en betydande kraft i form av civilt motstånd som skulle omintetgöra all form av ockupation.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0