Full sysselsättning

Regeringen rapportera om att allt görs som står i deras makt för att skapa sysselsättning. Samtidigt erkänns att
mer kan göras. Allt kan bli bättre. Värmlands socialdemokratiska representant i riksdagen Mejern går till attack och har lösningen för att levrera riktiga jobb med riktiga löner. Ungdomar som inte vill sätta sig på skolbänken efter tolv års misslyckande med inga eller ofullständiga betyg vill ha jobb. Hur realistiskt är det att en sådan önskan skall uppfyllas oavsett färg på regering?
Mejerns kamrater i LO vill förhandla om högre löner och speciellt högre för de med lägst löner. Ungdomar med misslyckade gymnasiestudier skall ha högre löner. Hur stämmer det med näringslivets uppfattning om att företagen möter allt hårdare konkurrens internationellt och måste höja produktiviteten för att finnas kvar på marknaden?
Jag tror att alla även de med misslyckade studier måste känna sig behövda i samhället. Då måste politiker av skilda uppfattningar om hur jobb skapas lägga olika trosföreställningar åt sidan och enas om något enkelt och trovärdigt för att tillgodose även de som inte kommer in på arbetsmarknaden med meningsfull sysselsättning.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0