Pessimisten eller realisten

I kväll hade fotbollslandslaget behövt ha en Zlatan i backlinjen. En spelare som kan ta emot bollen och samtidigt med en välavägd touch komma från bevakningen för att sedan spela bollen till den medspelare som befinner sig längst från markering. Internationell fotboll präglas av en spelide som går ut på att hålla bollen inom laget med upptill ett tjugotal passningar. Jag har ännu inte sett ett svenskt landslag testa den spelideen tom en eller tå gånger per match. Och då har jag sagt, men vad bra.
Kommer vi att få se en ide till ett sådant spel från landslaget i kväll? Det går inte lyder de rädhågsna på grund av portugisernas bollskicklighet dvs att hålla bollen inom laget. Jag vägrar att tro att landslagets proffs om den ideen funnes inom svensk landslagsfotboll inte har den kompetensen. Visst går det för ett svenskt landslag att spela defernsivt och extremt tråkigt med många bakåtpass till målvakten och till tillbakadragna försvarare. Att inte Isaksson gör förödande långa utsparkar som resulterar i bollinnehav för motståndaren. Att inte ytterspelet resulterar i chansartade inlägg som resulterar i motståndarens bollinnehav. Att inte spela höjdbollar mot Zlatan. Att inte slå eventuella frisparkar in mot straffområdet. Men vad blir det då för fotboll säger den otålige som vill se framåt framåt. Jag säger tålamod och återigen tålamod. Under en och en halvtimmes spel kommer chansen även för ett lag som spelar utpräglat defensivt att komma. Chanserna blir inte många men dom kommer att komma.
Och satsa inte på snabba omställningar för då förloras bollen omedelbart i långa chansartade passningar utan passa bollen i sidled och bakåt och prioritera att behålla bollen inom laget. Förbjud chansartade omställningar.
Nu kommer vi inte att få se min ide hända i kväll utan portugiserna vinner med 4-0 och matchen på friends arena blir betydelselös. Inom fem minter sitter 1-0, inom kvarten 2-0, i början av andra halvlek 3-0 och på övertid 4-0.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0