Regeländringar

Inte ens när de avgörande minutrarna är kvar för mår laget erövra bollen och med ett antal passningar pressa tillbaks motståndaren för att skapa målchans. Utan matchen fortsätter i samma karaktär med stort bollinnehav för Portugal. Jo men tänk om Elmanders skarv eller Källströms frispark hade gått in. Portugals totala dominans med 75% bollinnehav var exakt vad som kunnat förutses och får mig att föreslå ett antal förändringar i regelverket.
För att bollinnehavet och bollskickligheten skall belönas föreslår jag, tre hörner lika med straff. Men också att om målvakten gör en utspark som hamnar över mittlinjen tillfaller bollen motståndarlaget som frispark. Den regeln syftar till att stimulera lag till att sätta i gång spelet från egen planhalva med ett skickligt passningsspel. Stort bollinnehav bör belönas. Svårare att föreslå en regel för att belöna.
Visst kan jag som Esk i DN samla ihop ett antal skickliga spelmoment i första halvlek för svenskarna men helheten måste skådas och då är liksom i Tysklands matchen underlägsenheten i passningsspelt förödande. Ett lag måste kunna hålla bollen inom laget för att vila och skapa chanser. Speciellt gäller det om laget ligger under med ett mål i slutet av matchen.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0