En annan inriktning på försvaret

Jag är positiv till Margot Wallströms inriktning av sveriges säkerhetspolitik såtillvida att den skall få en feministisk profil. Vad är mer angeläget att den manliga vapenfixeringen begränsas ur ett globalt perspektiv? Så klart fnittras det åt kvinnors försök att begränsa konflikter med hjälp av andra metoder än att ta till vapen. Vapenindustrin i världen omsätter ofantliga summor. Skulle en bråkdel av summan läggas på humanitär hjälp skulle svält och inte minst utbildning kunna lyfta milliontals barn ur slavhandel och misär.
Rolf Ekeus och Hans Blixt välkomnar en annan inriktning på medlingsförsök i krigshärdar från kvinnor medan andra fnittrar åt initiativen.
Själv skulle jag vilja att vi gick före och lade ned våra dyraste för att inte ssäga de flesta vapensystem och koncentrerade försvaret till ett gerillaförsvar med hjälp av Hemvärnet. Intresset ökar för Hemvärnsinsatser. Med hjälp av pansarvapen borde vi kunna försvara oss mot en eventuell fiende som tar sig över landgränsen. Ingen stormakt har kunnat betvinga den afghanska gerillan. Vi borde med vår starka organisationskultur kunna sätta upp Hemvärns bataljoner utanför viktiga storstadsområden och som vid ett intrång av fienden inte borde ges någon ro att besätta viktiga objekt utan betydande förluster.
Således en återgång till ett miniinvasionsförsvar med Hemvärnsmän rekryterade ur lokalsamhället och som har stor lokalkännedom och därmed kan strida på ett effektivt sätt mot en kan tyckas överlägsen motståndare. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0