Godheten

Godheten en film av Stefan Jarl har refuserats av SVT med motiveringen att den är för systemkritisk och att ett alternativt programutbud saknas som motvikt till Godheten. 

Självklart skall alla orättvisor och brutaliteter i välfärdslandet upp på bordet till beskådande för att kunna förbättras. Och framförallt för att medborgarna skall kunna ta ställning och analysera vilka medel som skall till för att eländet skall förbättras och till slut helt försvinna.

Eva Hamilton och hennes medarbetare tror jag inte är helt bakom flötet och saknar förstånd och förmåga till urskiljning och val av programutbud.

Godheten är förmodligen något alldeles extremt vad avser skildringen av landet elände där regering och myndigheter saknar all sans och förstånd när det gäller behandlingen av de mest utsatta grupperna. Ingen hjälp är att få för den som valt fel föräldrar utan marknadskrafterna suger från födsel ut all livskraft och must ur individen.
Skolan är från början till för de mest begåvade och skiter i de oförståndiga och lata. När arbetslösheten blir följden av skolans brutala behandling kommer individen att utsättas för de sociala myndigheternas oförstånd varför individen har hamnat där hen är. Skyll Dig själv blixtrar i neon vid ingången till arbetsförmedlingen och social kontoret. Här har Du inget att hämta. Vänd Dig till soppköken.

Sverige är landet där brutaliteten står i förgrunden och alla mänskliga behov saknar stöd. Jag har inte sett fiölmen men anar något i stil med mina ovan tankar.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0