Kosacker på Sergels Torg

DNs ledare innehåller en passus om att det skulle krävas enorma insatser av Ryssland för att med militär makt kontrollera 46 millioners landet Ukraina därtill en yta som är vidsträckt. Redan och även tidigare har hörts allvarliga röster från seriöst svenskt politiker håll att Rysslands maktambitioner kan vara ett hot även mot vårt territorium.
Konsekvenserna av Putins ledarstil måste bli att även Sverige skall öka på militära aktiviteter. Rop har hörts länge på att återmilitarisera Gotland. Att åter införa värnplikten mm. 
Totalt verklighetsfrämmande och slöseri med skattemedel. Om Ryssland enligt DN har problem med att kontrollera Ukraina är det då någon seriös bedömare som tror att det är realistiskt att kosackerna skulle svinga samurajsvärden på Sergels Torg? 
Om nu det värsta skulle hända. Är det någon som tror att någon utländsk makt skulle få fotfäste på svensk mark. Mot bakgrund av lokalbefolkningens insats i samband med Vasaloppet, tror jag, att fiender skulle få oerhörda problem att vistas i landet under längre tid. Utländsk makt skulle överväga och komma till slutsatsen att angripa sverige med trupp skulle innebära oerhörda svårogheter och inte anses mödan värd. 
Anna Ek, svenska freds, är den mest trovärdiga när hon säger att börja ropa på Nato och att rusta upp  försvaret är som att kasta köttben till Putin. Diplomatin och de civila samhällets resurser måste vara de medel som vi sätter långsiktig tro till. Så småningom tonar Ukrainakonflikten bort liksom Georgienkonflikten och nästa störning kommer.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0