Frågetecken

Varför går COOP värmland dåligt och VDn sparkas medan grannen IKEA är ett välskött företag och med en helt annan företagskultur? Borde inte medlemsägda COOP vara det företag som genom sitt medlemsägande hade de billigaste varorna och den bästa servicen? Varför verkar den andra grannen ICA Maxi skörda de fetaste vinsterna?
Har det något med incitament och skötsel av företag att göra? Medlemsägda COOP drivs av tillsatta tjänstemän som verkar sitta och om inte peta i näsan om dagarna så i alla fall inte lägga ned hela sin skäl i företaget. 
Jag träffar en anställd på möbelföretaget som berättar att befattningar som IT chef, fastighetschef eller säkerhetschef håller vi inte så hårt på inom bygget. Visserlige är vi förstås ansvariga i våra respektive befattningar men vi hugger in där det behövs som bäst. 
Ser vi att det behövs insatser utöver det vanliga inför öppnandet en dag så är alla ute på "golvet" och jobbar oavsett befattning. Jag anar att IKEA har en från grunden annnan företagskultur än det medlemsägda COOP.
I dag har socialdemokraterna och vänsterpartiet nått en övernskommelse om vinster inom välfärdssektorn. Kommer det i framtiden att förhindra nya entreprenörer med nya koncept att driva företag inom välfärdssektorn?
Vi vet inte vad vi går miste om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0