Analys

Min analys är den att Alliansen förlorar väljare till SD och speciellt Moderaterna förlorar väljare till SD. Då är det bara att vara ödmjuk och försöka ge Miljöpartiet större inflytande än vad valresultatet för MP visar. Om det nu är tänkbart för MP.
Väljarna har inte sagt att de vill ha en vänster regering eftersom V och S inte nämnvärt går framåt.
Skolan och miljön skiljer inte så mycket mellan MP och Alliansen. Däremot energipolitiken men där måste en mer stabil överenskommelse bildas med socialdemokraterna och det borde ocks vara tänkbart. Sverige är en liten och exportberoende nation och har inte råd med ostabila regeringar. Eftersom även Socialdemokrater har förlorat väljare till SD vore det smakligt om M och S  tillsammans kunde ta ansvar för den misslyckade integrationspolitiken som väljarna dömt ut.
Den ende som tycks fatta misslyckandet är Fredrik Reinfeldt som tackar för sig och överlämnar till någon annan att svinga klubban i M.
Min förhoppning är att näringslivet visar en styrka som kan skapa jobb och skatter till landet oberoende av struliga politiker. Näringslivet och speciellt små företagen kan skapa en integrationsklimat som kan ställa politikerna offside men då är efterfrågan från i synnerhet europa viktigt. Det finns tecken på att Spanien och Grekland håller på att visserligen sakta men ändå f återhämta sig.
Jag håller med analytiker som hävdar att S tappade till M i valet 2010. Och det är mycket troligt att samma väljare nu har gått till SD. Och det är framförallt eller uteslutande lågutbildade i huvudsak ungdomar som står utanför arbetsmarknaden, en del av de som utförsäkrats på grund av långvarig sjukdom men också andra medborgare av olika kategorier som är missnöjda med integrationspolitiken.
Vad som krävs är att arbetsmarknaden tillåts att vara betydligt mer flexibel dvs att löner tillåts variera för att ge utrymme åt småföretagare att växa. Och det gäller speciellt gruppen invandrare som av egen kraft tagit sig till landet och kan antas vara kreativa och djärva och har litet att förlora. Det senare brukar vara en egenskap som är en stark drivkraft till att lyckas.
 
 

Kommentarer
Postat av: Daniel

http://www.realtid.se/ArticlePages/201409/16/20140916154104_Realtid981/20140916154104_Realtid981.dbp.asp

Känns som en vettig analys..

2014-09-20 @ 11:37:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0