Annie

Jag röstade rätt. Jag röstade på Lööf. Det pratas om feminism och att samhället måste förändras. Den patriarkala strukturen måste bort. Vem som symbol är mer lämpad att förändra den strukturen än Annie? Finns inte. Och inte bara som symbol. Tjejen om jag får använda det epitetet stiger i min aktning för varje dag som går. Tänk att få visa upp en statsminister som är kunnig och med en självsäkerblick som är så genom trängande att även Putin skulle vika ner sig. Hon artikulerar och argumenterar med ett minspel som inte speglar arrogans. Och det är viktigt för att få även den mest övertygade socialist att lyssna.
Vore jag Löfven skulle jag överlämna jobbet att bilda regering till centerledarinnan. Och om jag vore Annie skulle jag bjuda in Miljöpartiet till samtal och ge dem mer än vad de förtjänar i form av ministerposter. Således  en allians regering med MP. Varför inte med Romsson som vice statminister? 
Jag tror att betydligt fler medborgare är för en smart klimatpolitik än vad de ger uttryck för i valet. Cyklandet exempelvis ökar exponentiellt i storstäderna, efterfrågan på ekologiska produkter likaså. Traditionen tynger. Många socialdemokrater vågar inte tänka om och lägga sin röst på MP, likaså moderater. Men i praktisk handling i vardagen lever många som goda värnare om miljön. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0