Hockeyanalys

Kollade på hockeykväll i går och lyssnade till experternas tips hur det skall gå i semifinal spelet. Den ene experten hävdade att som vanligt när alla hockeyexperter uttalar sig så är det det ena lagets målvakt som kommer att fälla avgörandet plus i det här fallet att ett backpar är bättre än motståndarlagets dito. Till min överraskning fick den andre expertten in en kommentar om att Skellefteå har tillfälle att träna hårt under den längre "viloperioden".
 
Skellefteå har varit överlägset i seriespelet och kommer självklart att så förbli under semi- och finalspelet. Visst kommer en eller två matcher att tappas men utgången är given. Ryske hockey tränaren Tarasov sa' en gång eller säkert flera att " berätta för mig hur ett lag tränar och jag skall förutse resultatet". Det är tydligt att Skellefteå till skillnad från de andra elitserielagen har hittat ett träningskoncept som gör att de de senaste åren dominerat svensk hockey. Sällan nämns den förklaringen av experterna utan det är enskilda spelare som fäller avgörandet i matcherna och inte sällan är det målvakten som blir hjälten.
 
Förklaringen till att ett lag dominerar är att de åker fortare skridskor och har skärpa i närkampsduellerna. Att skärpan kan behållas efter en skridskorush beror på att mindre mjölksyra har bildats i musklerna än motståndaren som inte är förberedd på snabba rusher och ett tätt närkampsspel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0