Försvara mot terrordåd

Att ytterligare ett terrordåd skulle inträffa i Sverige inom en snar framtid är inte helt osannolikt. Och om det som de flesta tror osannolika skulle inträffa hur skulle samhället se ut efter ett sådant dåd? Det går givetvis och skulle vara nyttigt för att maximala åtgärder skulle vidtas för att förhindra ett dåd att spekulera i vad det värsta dådet skulle kunna vara och vilka reaktioner det skulle kunna ha bland allmänheten. Om det värsta skulle inträffa att ett dagis skulle drabbas och små barn skulle vara offer vad skulle det få för åtgärder och förslag från politiker?
 
För att förhindra att terrordåd inträffar kommenderas poliser ut på gatorna. Troligen för att fler ögon kan upptäcka vad ringa ögon ser. Varför inte i förväg försöka att ännu mer säkerställa att terrordåd inte  skall inträffa genom att ännu fler ögon kommenderas ut på gatorna. Ex genom att mobilisera hemvärnet. 
 
Och som jag tidigare hävdat varför läggs så mycket resurser på vapenslag som är lämpade för att skjuta på fientliga flygplan och invasionsstyrkor i stället för att skydda befolkningen för vad som faktiskt är verklighet i nuläget nämligen idologiskt övertygade grupper som vill förstöra nuvarande samhällsordning? Och som alla är eniga om är svåra att över överskådlig tid  komma till tals med. Rysslands politik kan ändras över en femårsperiod till att vara vänlig mot sina grannar men att utrota jihadister, går det?
 
Politiker försöker att förhindra att terrordåd skall inträffa främst genom att bygga upp institutioner som genom avlyssning och annan informations inhämtning skall säkerställa att det värsta inte inträffar. Men betydligt starkare åtgärder när det västa har inträffat brukas i regel. Kommer då hemvärnet att patrullera gatorna? Och kommer resurser att satsas på fysisk övervakning av det mest känsliga i samhället, dagis och skolor?
 
Vad vi i går trodde var omöjligt kan visa sig möjligt i morgon.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0