Ordning och reda

Går det för Europas politiker att få ordning och reda på människors drömmar om ett bättre liv? Jag tror det inte. Människor kommer att ta sig till EU även om Dublinförordningen slopas och ersätts med ett annat system. Människor vill inte sitta internerade I åratal i vänta på att deras asyl ansökningar skall behandlas. 
 
Situationen är redan utan kontroll och kommer att bli ännu värre. Hur skall ett system kunna hindra flyktingströmmen över haven och vad har politikerna för svar på att inte öppna landgränsen över ex Turkiet till Europa? Människor kommer att ta sig fram oavsett taggtrådar och system. Hur skall greker och turkar kunna hantera människorna som kommer till Lepos. skall de samlas där i månader i vänta på fördelning till Europeiska länder? Total omöjligt!  Utan människor kommer att ta sig dit där de har information om att det är bäst att vara.
 
Hur skall problem länderna i Europa kunna hantera tio ja hundra kanske tusen fler flyktingar än de i dag tar emot.
Skall Estland som i dag tar emot tio ta emot 100 eller 1000 ? Litauen, Lettland, Rumänien, Tjekien, Slovakien m fl.
Kommer människor att stanna i länderna? Givetvis inte. Löfven m fl har det hela utom kontroll oavsett system.
 
Nu har svenska medier slutat att informera om lägren i Frankrike där människor samlas för att kunna ta sig till Storbritannien. Hur ser det ut i Italien? Har båtarna över den delen av Medelhavet slutat att komma? Det enda vi vet är att nya situationer kommer att uppstå som är utanför politikernas kontroll.
 
Lösningen på problemen med flyktingströmmar är att världens krisländer slutar att bråka och  skapar utbildningssystem likt de civiliserade. Och när sker det? Israel/Palestinakonflikten har pågått i snart 70 år. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0