Löfvens godhets strävan

Löfvens godhet hade inga gränser när han i höstas sa' att vi kan ta emot de som vill komma hit. Gränsen tvingades han införa några månader senare när trycket blev för stort och alla som ville och förmåddeockså  kom.
 
Visst kan vi vara generösa och ta emot alla som vill komma utan begränsningar men det bedömmer regeringspartierna är omöjligt dels med hänsyn till samhällsekonomin dels befarar de att SD kommer att bli det största partiet i riksdagen. Det finns med andra ord inte den viljan hos en majoritet av befolkningen att se hur invandrarskarorna riskerar att underminera viktiga samhällsfunktioner som skola och sjukvård.
 
Delar av civilsamhället svarar nu för Löfvens krackelerade godhet och tar sig an delar av invandrarna och svarar med olika aktiviteter för omsorgen  som inte generella välfärden förmår.
 
Det råder knappast någon tvekan om bland forskare och seriösa debatörer att en normal invandring bidrar till att samhället växer och förutsättningarna att få ett rikare liv för majoritetsbefolkningen ökar. Samhällsekonomiskt är invandringen lönsam men det finns ett men. Och menet är självklart att det förs en politik som inte hindrar invandrarskarorna från att försörja sig och bidra till samhällsekonomin genom att arbeta och betala skatt.
 
Och den politiken vägrar nuvarande regering att föra snarare motverkas att nyanlända skall bidra till utvecklingen. Och då skapar nuvarande regering en ohållbar situation i riksdagen genom att den förda politiken bidrar till för höga röstsiffror till SD. Fullt riktigt ser lågutbildade och arbetslösa "svenskar" att de får konkurrens på arbetsmarknaden och allt svårare att få jobb och inte bara den kategorin utan andra drar också den slutsatsen och förstår enkla samband. Självklart syns konsekvenserna inom skola, sjukvård, rättsväsende m fl samhällssektorer hur den ökade invandringen kostar. Människor påverkas och många lägger sin röst på SD.
 
Jag förstår inte hur Löfven kan stå som han gjorde i förra veckan i riksdagen frågetimma och ihärdigt förneka att vi kommer aldrig att tillåta låga löner i förhållande till de nuvarande kollektiv avtalen. Hur länge dröjer det innan han måste ändra sig i likhet med sin godhetssträvan? 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0