Problemområden

Det lär enligt polisens bedömning finnas 53 st problemområden i Svenska städer. Definitionen av problemområden är kriminalitet och störande grupper som inte polis och sociala myndigheter har kontroll över. Arbetslösheten är hög för att inte säga katastrofal.
 
Samtidigt hör jag hur samtliga offentliga myndigheter har abdikerat från områdena. Myndigheter som borde vara där finns inte längre på plats.
 
För mig är det en självklarhet att det bästa botemedlet för att förebygga vad som nu betraktas som kaos i områdena är att flytta dit polisstationer, brandstationer och de andra offentliga myndigheter som tidigare har flyttat därifrån eller aldrig varit på plats.
 
Det ät klart att när något inträffar som fordrar polis, brandkår och ambulans på plats så blir det en signal till våldsbenägna grupper att kasta gatsten. Det låter konstigt men så rapporteras det. Människorna som attackerar blåljusen tycks bli provocerade av närvaron när den som bäst behövs.
 
Om blåljusen ständigt finns närvarande borde provokationsstimulansen försvinna och i stället ses som en naturligt inslag i gatubilden.
 
Skylta med att vi är här på ett marknadsmässigt sätt. Gör något kreativt och ovanligt som får människor att ta tag i sin vardag. Inrätta skolor där vem som helst kan gå in och få sig en omgång av kunskap. Kontinuerliga lektioner i svenska och samhällskunskap m fl ämnen som rullar från morgon till sena kvällen utan krav på närvaro eller registrering. Bara att gå in och lära sig. Det är Du själv som tar tag i Ditt liv utan krav från myndigheter.
 
Kostnad, ja visst men nuvarande kostnader tycks vara skyhöga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0