Förmågor

I ett tidigare inlägg påstod jag att det inte gick att mäta prestationer i lagsporter. Nu finns det statistik på passningsskicklighet, anfallsgladast, antal avslut på mål och löpstyrka. Sverige ligger i botten på samtliga förmågor.
 
Det är precis de förmågorna som jag efterlyste i vintras och undrade om Hamren hade lagt upp individuelle träningsprogram för spelarna som förberedelser inför EM. Nu återstår två matcher och jag kan hoppas på att Hamren vill ha en sen formtopp till de två avslutande matcherna. Jag tror inte han har tänkt så.
 
Uppläget med att spela träningsmatch Söndagen den 5 och sedan två dagars ledighet och en följande resdag talar inte för ett korrekt träningsupplägg. En individuell idrottare hade haft åtminstone två tuffa träningspas under fyra dagars perioden som förberedelse inför Måndagsmatchen.
 
Sveriges förmågor i de fyra disciplinerna kommer att avta ytterligar inför Italien matchen. Och så är det för de andra lagen oxå men Sveriges klingar av snabbare i och med att de redan ligger i botten om det inte är så att Hamren fördröjt formtoppen. Tror inte på det.
 
Det finns enkla träningsknep att ta till både i fotboll och ishockey. Spring och åk mest och fortast. Därför träna löpstyrka och benstyrka. Det är inte alltid viktigt att ha bollen och pucken med sig den kommer till Dig automatiskt när Du har irriterat motståndaren till räckligt mycket. Alternativet är att träna upp passningsskickligheten men den verkar Hamren från början ha övergivit. Han borde ha tänkt på träningalternativet med styrka inte heller det gjorde han. Han satt förmodligen i timtal och tittade på videoklipp från motståndarnas träningsmatcher.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0