Klimatet

Antarktis smälter fortare än vetenskap har prognostiserat. Världens politiker fattar beslut som förghoppningsvis  långsiktigt skall rädda världens klimat. Nu senast Paris avtalet. Men människans påverkan på klimatet går ännu snabbare i form av ökade transporter som är den källa till föroreningar och att värma jordenns klimar som ökar mest.
 
Lokala politiker har en enorm makt att påverka klimatet genom att införa kloka ekonomiska incitament för vardagsaktiviteter. Den enskilde kan göra mycket heter det ständigt i debatten men ett fåtal tar åt sig och kanske börjar cykla eller åka mer kollektivt men det är dom redan frälsta som lyssnar på råden. Möjligen kan den frälsta skaran påverka en och annan vänn.
 
Lokal trafik kan begränsas genom att straffa de bilistersom åker korta sträckor med betalningsföreläggande. Kan ske på olika sätt. Vägtullar och trängselskatt är redan etablerade i Stockholm och Göteborg och borde införas i många andra städer. Likaså kan kreativa politiker hitta på lokala arrangemang som får folk att cykla och åka kollektivt.
 
Jag är bekymrad över den närstående klimatkollapsen som gör att vi kommer att drabbas lika hårt om inte värre än den värsta pandemin. Barnen är det bästa vi har men det verkar som vi glömmer de långsiktiga effekterna av våra aktiviteter i vardagen och som kommer att göra att de minsta  kommer att få sona vuxnas oförstånd i dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0