Jägaren

Naturen är underbar och en källa till avkoppling, rekreation och tidsfördriv. Att vistas vid en sjö i solen i olika lägen med något medhaft att dricka och äta är höjden av njutning. Allt färre utnyttjar skogens rikedomar. Att plocka bär och andra läckerheter är inte längre nåbart för en storstadsbo. 
 
Vilda djur visar sig sällan för människan. På senare tid har samhället försökt att återställa balansen i naturen genom att plantera in ex varg. Vargen står högst upp i näringskjedjan och människan har förstått att vargen är viktig för balansen.
 
Dock för kategorin jägare är det en katastrof att vargen äter upp en del av älgbeståndet och på så vis återställer naturens naturliga balans. Jägaren har investerat i slakthus och redskap för att kunna skära ut älgfileer på bästa sätt och nu kan inte jägaren skjuta det antal älgar som ger en rimlig avkastning på investeringarna. Jägarrepresentanter uppträder i rutan närmast med tårarna trillande och beklagar sig att inte kunna få idka rovdrift i naturen som i fornstora dar när samma kategori hade utrotat vargen och förstört balansen i naturen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0