Ökade pensioner till kommande generationer

Internationella engelska skolan noterades på börsen 29 september. 29% av aktierna såldes ut och trycket var enormt från investerare att få tilldelning. Aktien övertecknades 25 ggr och kursen steg till över 70 kr från 52 kr innan börsen stängde på fredag eftermiddag.
 
Barbro Bergström startade skolan 1992 huvudsakligen i konkurrens med undermåliga kommunala skolor i Järfälla. Konceptet har blivit en framgångssaga. Otroligt nog tycks ordning och reda i klassrummet  vara konceptet som har fört företaget till ett av de lönsamma i välfärdsektorn.
 
I dag läser jag i media att 3 av fyra föräldrar vill flytta eleverna till en bättre skola. Jag förstår att Engelska skolan inte kan ta över alla landets skolor från nollan till sista årskurs i gymnasiet. 
 
Troligen vore det en gigantisk effiktivisering av kommunala och statliga medel om så skedde. Således att privatisera hela skol Sverige. 
 
Pensionsfonderna kunde köpa aktier i koncernen och på så vis kan kommande generationer få tillbaks vad nuvarande generationer betalar in i skatt för att driva skolor.
 
Löfven tycks ha fattat noll när han i våras kritiserade Academia, ett annat skolbolag som då noterades på börsen. Löfven var arg för att svenska skolbarn såldes ut på börsen. I stället borde han ha varit glad för att svenska barn nu fick tillfälle till ordning och reda i allt större utsträckning. Engelska skolan har en kö på 100 000 kunskapshungriga barn som nu får sin skoldag spolierad av kaos i klassrummet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0