SHL framgångsfaktor

SHLs publiksnitt per match ligger på strax under 6000. Hur stor procent av publiksnittet kan skönja olika spelideer som tränarna redovisar vid intevjuer och inför säsongstarten? Frågan är om spelarna själva förstår hur de skall agera inför olika taktiska finesser som tränarna går igenom på blädderblock och medhavda tavlor?
 
Vad avgör hur ett lag placerar sig i tabellen? Ja, inte är det att en lagledare har utformat ett unikt spelsystem. Snarare anar jag att det skapar förvirring inom tjugo mannna truppen. Således det är helt andra faktorer som avgör den slutliga tabellplaceringen.
 
Jag hör enskilda spelare intevjuvas inför matchen och i pauser. Uttryck som vi måste skjuta mer och åka skridskor mer och vara mer aggressiva hör till vanligheterna.
 
Ju fler minuter ett lag kan befinna sig i motståndarens försvarszon ju större möjligheter till seger. Inte sällan är det slumpen som avgör när målen blir till och för att slumpen skall bli en framgångsfaktor måste den ges chansen.
 
Den absolut viktigaste faktorn för att kunna befinna sig i motståndarens försvarszon är att spelarna i snitt är överlägsna motståndaren i skridskoåkning. Spelskickligheten hos SHL spelare är av underordnad betydelse för den varierar inte så den har inte en avgörande betydelse.
 
Att träna upp förmågan att tåla 45 - 60 sek intensiv skridskoåkning tillsammans med en i övrigt god kroppsstyrka blir den viktigaste egenskapen hos den genomsnittlige SHL spelaren. Den tränare som misslyckas med den aktiviteten kommer att få se sitt lag på nedre delen av tabellen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0