Ny världsordning

Kokas den nationella rädslan ner till individ nivå betyder det att varje individ och familj skall försvara sin integritet i stället för att vara öppen och förstående mot grannar och övrig omgivning. Således att enligt kritiker vara godtrogen och tro på människors förmåga till samlevnad i förståelse och vänskap.
 
Andra världskriget är ett exempel på att godtrogenheten visade sig förödande. Men varför misströsta och tro att allting skall upprepa sig. Bättre då att tro på människans förmåga till att utveckla förmågan till förståelse och samarbete. 
 
I nutid har Putin och hans politik gentemot grannar tagits till intäkt för att potentiella fiender skall svara med samma mynt och utveckla strategier som går emot samarbete och förståelse. Varför inte negligera motståndarens ansträngningar till konfrontation? Därför att då känner sig förtryckta grupper övergivna. En balansgång som är svår och kan uppfattas som synisk. Men vad innebär upptrappninng av konfrontation och svar på motsåndarens galenheter. Jo att ytteligare fler människor dras in i konfliketer och skall försvara sig med samma medel som galningen visar upp.
 
På lång sikt måste diplomati och samtal vara att fördra framför att svara med samma medel som motståndaren. Således samtal in absurdum i stället för militära medel. 
 
Sverige är ett dåligt exempel på att upptrappning av militära medel leder till ökad förståelse bland nationer. Tänk vilket fördömme vi skulle kunna vara genom att helt enkelt lägga ned vapen och militära medel till förmån för ytterligare prestationer i mänsklighetens tjänst som innebär ökad förståelse bland jordens befolkning. Hur många efterföljar skulle vi få?
 
Terrorgrupper har inte uppstått av ingen anledning. De har uppstått på grund av att ondskan och oförståelse har frodats även revansch begär och försvar av nationella ekonomiska intressen har varit rådande världsorning. 
 
Lägg ned vapen och låt nationer konkurrera med varor och tjänster.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0